Uppföljning avseende införda Energi- och Råvarutillägg.  Läs mer
31 aug
2022
Sydsten Nyhet Ukraina

Uppdaterad information om våra energi- och råvarutillägg

Ingen kan ha undgått de prisökningar som skett i samhället, vilka fick till följd att vi i våras tvingades införa tillägg på våra priser för fabriksbetong och pumpning. Vi har noga följt utvecklingen sedan dess, i förhoppningen om att den negativa trenden skulle brytas. Tyvärr kan vi konstatera att kostnadsutvecklingen istället gått åt helt fel håll. Från och med den 1 september 2022 måste vi därför justera våra energitillägg enligt följande:

Energitillägg, fabriksbetong: 91 SEK/m3
Energitillägg, pump:  15 SEK/pumpad m3


Nuvarande råvarutillägg om 52 SEK/m3 lämnas oförändrat.

Risken för störningar i vår leveransförmåga kvarstår dessvärre också beroende på en rad faktorer; till exempel Cementas täkttillstånd i Slite på Gotland samt utvecklingen av både pris och tillgång på energi, bränsle och andra insatsråvaror som exempelvis ballast och tillsatsmedel.

Vi arbetar intensivt med att så långt vi kan begränsa tids- och kostnadskonsekvenserna som situationen ger upphov till och fortsätter att löpande informera våra kunder om läget. Kontakta oss gärna om du har några frågor!

Läs gärna nyheten som publicerades den 22 mars.

Dela på:

Betong

Berg

Prefab

Pumpar

Dags att byta webbläsare

Sydsten.se kommer inte fungera så bra med din webbläsare. Ladda gärna den senaste versionen av någon av dessa webbläsarna:

En annan webbläsare