Uppföljning avseende införda Energi- och Råvarutillägg.  Läs mer
17 sep
2019
Leaves

Sydsten – en riktig hållbarhetshjälte!

”Vi har stora ambitioner med vårt hållbarhetsarbete och vi vill vara delaktig i utvecklandet av ett hållbart samhälle. Sydstens klimat- och miljöarbete sker på alla nivåer i organisationen och är en integrerad del av verksamheten.” Det säger Julia Cederberg, kvalitets-, miljö- och arbetsmiljösamordnare på Sydsten i en intervju med betong.se.

I intervjun, som ingår i en artikelserie om branschens betonghjältar, berättar Julia om Sydstens viktiga hållbarhetsarbete för att minska belastningen på klimat och miljö. Som till exempel att använda stenmjöl istället för naturgrus, att nyttja returbetong till nya användningsområden och att ersätta fossila bränslen med förnybar el. Bland annat var vi på Sydsten först i Sverige med att investera i fyra elhybridbetongbilar där roteraggregatet drivs av el!

Utmaningarna är många, men vi arbetar målmedvetet vidare för att uppnå klimatneutralitet i hela produktionskedjan för både betong och bergmaterial.

Läs hela intervjun på Betong.se

Dela på:

Betong

Berg

Prefab

Pumpar

Dags att byta webbläsare

Sydsten.se kommer inte fungera så bra med din webbläsare. Ladda gärna den senaste versionen av någon av dessa webbläsarna:

En annan webbläsare