Uppföljning avseende införda Energi- och Råvarutillägg.  Läs mer
05 dec
2019
Sydsten Nyhet V49 V3

Minskad kemikalieanvändning – ett viktigt miljömål

Sydstens miljö- och klimatarbete är en integrerad del av vår verksamhet och sker inom alla områden i organisationen. För att kunna mäta framgången av vårt arbete har vi satt upp ett antal mål som vi strävar efter. Ett av dem är att minska kemikalieanvändningen med 30 procent fram till 2021, jämfört med hur mycket kemikalier vi använde 2017.

– Att begränsa och se över vilka kemikalier vi använder är en central del av vårt miljö- och arbetsmiljöarbete, berättar Julia Cederberg, kvalitets-, miljö- och arbetsmiljösamordnare på Sydsten. Positivt är att användningen stadigt har gått neråt sedan arbetat startade och att vi redan har fasat ut flera kemikalier. Vi arbetar även aktivt med att ersätta hälso- och miljöfarliga kemikalier med mer miljövänliga alternativ och att inför varje kemikalieinköp kontrollera vilken påverkan produkten kan ha på människor och miljö. Att minska kemikalieanvändningen är ett ständigt pågående arbete och vi arbetar hårt för att lyckas nå vårt mål!

Dela på:

Betong

Berg

Prefab

Pumpar

Dags att byta webbläsare

Sydsten.se kommer inte fungera så bra med din webbläsare. Ladda gärna den senaste versionen av någon av dessa webbläsarna:

En annan webbläsare