Uppföljning avseende införda Energi- och Råvarutillägg.  Läs mer
24 okt
2019
Sydsten Nyhet V43 V3

Industrinatten väckte nyfikenhet och intresse

Den 22 oktober var det dags för Industrinatten i Malmö-Lund och drygt 1 000 ungdomar, främst niondeklassare, kom till mässan i Slagthuset. Bakom arrangemanget stod Industriellt Utvecklingscentrum Syd och en av de många utställarna var Sydsten.

– Vårt deltagande bestod av två bitar: dels mässan i Slagthuset, dels studiebesök på våra anläggningar, berättar Bengt Linné, Fleet Manager på Sydsten. Under dagen gick två busslaster med besökare till vår betongfabrik i Malmö och en busslast till Sydstens bergtäkt i Dalby. Väl där presenterade vi vår verksamhet och visade runt på den aktuella anläggningen. Bemötandet från ungdomarna var oerhört positivt och vi fick svara på många nyfikna frågor.

I mässmontern inne på Slagthuset hade Sydsten laddat upp med godis, tävling och möjligheten att prova en grävmaskinsimulator. Inte minst den senare var väldigt populär med kö hela dagen.

– Industrinatten är ett viktigt evenemang där vi inom svensk industri har möjlighet att berätta om vår verksamhet och locka fler till branschen, säger Bengt. I år var det en väldigt levande mässa med många interaktiva montrar och det kändes som om det gick hem hos målgruppen. Vi fick ett väldigt bra gensvar och märkte ett tydligt intresse för det vi gör. Vilket såklart känns otroligt kul!

Dela på:

Betong

Berg

Prefab

Pumpar

Dags att byta webbläsare

Sydsten.se kommer inte fungera så bra med din webbläsare. Ladda gärna den senaste versionen av någon av dessa webbläsarna:

En annan webbläsare